Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-03@23:29:39 GMT

بهترین پژوهش کشور در حوزه کووید 19 معرفی شد

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۲۳۸۱۸

بهترین پژوهش کشور در حوزه کووید 19 معرفی شد

به گزارش صدای ایران به نقل از دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شهریور ماه امسال (۱۴۰۰) اعلام کرد پژوهش مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در زمینه کووید ۱۹، به عنوان بهترین پژوهش در این حوزه شناخته شده است.

حسین نجم آبادی رئیس گروه آموزشی و مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی درباره این تحقیق گفت: از ابتدای شروع پاندمی کووید -۱۹ فعالیت‌های زیادی توسط معاونت‌های تحقیقات و فناوری دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علم پزشکی، ستاد وزارت بهداشت و پژوهشگران کشور همسو با سایر کشورها در زمینه‌های مختلف علمی و فناوری این حوزه انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی از همان روزهای اول شیوع ویروس کرونا در کشور، تصمیم گرفت تا در این راستا، با دستیابی به گونه‌های مختلف ویروس کووید -۱۹ که در کشور منجر به بیماری زایی شده‌اند، شناخت دقیقی از نحوه انتقال ویروس به ایران، قدرت بیماری زایی و نیز ایجاد بستر مناسب برای به کارگیری درمان‌های موثر و واکسن‌هایی که در آینده به بازار عرضه می‌شود را به دست آورد.

نجم آبادی ادامه داد: مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در جهت تحقق این هدف، با حمایت و تشویق معاون تحقیقات وزارت بهداشت، دکتر ملک‌زاده و شبکه ویروس شناسی کشور، ۵۰ نمونه از استان‌های مختلف کشور (اعم از تهران، قم، گرگان، مازندران، خوزستان، گیلان، زاهدان و کاشان) را با تکنیک پیشرفته توالی یابی نسل جدید، مورد بررسی ژنومیک قرار داد.

رئیس مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی توضیح داد: این بررسی‌ها، تجزیه و تحلیل مربوط به منشاء، پویایی انتقال و تنوع ژنتیکی ویروس SARS-CoV-۲، و حداقل وجود دو خوشه مختلف از ویروس با نام B.۴ و B.۱* را در کشور نشان داد.

وی با اشاره به بررسی جهانی که منبع اولیه ویروس از اوایل دی ماه سال ۱۳۹۸ را از استان ووهان کشور چین نشان داده، افزود: نتایج حاصل از مطالعه بر نمونه‌های گرفته شده از استان‌های مختلف کشور نیز مشخص کرد که منشأ دوم ویروس در ایران از نوع اروپایی آن بوده که در اوایل اسفندماه سال ۱۳۹۸ از طریق اروپا به کشور وارد شده است.

نجم آبادی تصریح کرد: مطالعه این مرکز، در نوع خود منحصر به فرد و بسیار ارزشمند است، چرا که اولاً به دلیل صحت یافته‌های به دست آمده، دوماً به دلیل به کارگیری تکنیک پیشرونده توالی یابی کل ژنوم و سوماً به دلیل دسترسی به نمونه‌هایی از ویروس که از همان ماه‌های آغازین ورود به کشور باعث بیماری زایی شده‌اند، اطلاعات ما از ماهیت ژنوم ویروس را ارتقا بخشیده است.

وی افزود: نتایج این تحقیقات در آوریل سال ۲۰۲۱ میلادی، در مقاله‌ای با عنوان "SARS-CoV-۲ outbreak in Iran: "The dynamics of the epidemic and evidence on two independent introductions در مجله Transboundary and Emerging Diseases به چاپ رسید، و در شهریورماه امسال (۱۴۰۰) از سوی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان بهترین پژوهش در حوزه کووید -۱۹ در کشور شناخته و انتخاب شد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: بهترین پژوهش کووید 19 وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۳۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت

یونس پناهی٬ معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر ۲۷۴ هزار و ۱۰۳ پژوهشگر فعال و ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت به ثبت رسیده اند.

وی بیان کرد: اکنون ۱۰۱ واحد توسعه تحقیقات بالینی، ۴ مرکز ملی تحقیقاتی۵۷ مطالعه کوهورت فعال و ۲۶ شبکه تحقیقاتی در سراسر کشور داریم. در حال حاضر ۳۳۰ طرح برای ارزشیابی مراکز تحقیقاتی بررسی شده اند.  

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اضافه کرد: با مجوز شورای گسترش ۱۱ مرکز نوآوری تاسیس و ۱۱۴مرکز رشد فناوری سلامت راه اندازی شده اند.

پناهی ادامه داد: اکنون ۴۱۳۰ پتنت ملی در حوزه سلامت  و در مجامع علمی  بین المللی به ثبت رسیده است که این موضوع سبب ارتقای رشد علمی و تولید علم در کشور خواهد شد.  

معاون تحقیقات وزارت بهداشت تاکید کرد: در راستای توسعه مرز‌های نوین تحقیقات سلامت محور از ظرفیت‌های علمی کشور استفاده بهینه شده است.  

وی اضافه کرد: بهبود فرایند تولید علم و حرکت در مرز‌های دانش در جهت مسئله محوری و ماموریت گرایی توسعه پیدا کرده است.

پناهی گفت: در حال حاضر رتبه تولید علمی ایران در دنیا ۱۵ و جایگاه کشورمان از منظر فناوری ۶۲ است که بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده این جایگاه ارتقا پیدا خواهد کرد.

معاون تحقیقات وزارت بهداشت افزود: با توجه به حذف ردیف بودجه مراکز تحقیقاتی دارای ردیف مستقل بودجه از کتاب قانون بودجه سال ۱۴۰۱، مراکز تحقیقاتی بر اساس زمینه و سابقه فعالیت در گروه ­های مربوطه امتیازدهی و رتبه بندی خواهند شد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟
  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت
  • کیفیت رشته‌های پیراپزشکی ضامن سلامتی جامعه است
  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی
  • تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • تاثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • دست مایوالکترونیک توسط مرکز توانبخشی هلال احمر به تولید انبوه می رسد
  • یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد پلمب شد
  • درگیری شدید دولت و مجلس بر سر گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها